duminică, 20 aprilie 2008

Diaconu versus Cobain

A mai trecut o noapte petrecuta in cluburile bucurestene. De data asta n-am mai avut parte nici de poponari, nici de curve. In schimb, am participat activ la o cafteala pe cinste. Din fericire, le am pe toate la mine, cu toate ca am fost controlat cu bagare de seama de cateva ori la pateu. Doamne, cat mi-a lipsit! Dar, hai sa v-o zic si p-asta.

Sambata seara ies de la munca pe la 9 jumate. Ajung pe la 10 si ceva, la fix pentru partida de box a lu' Diaconu. Cand ma pregateam sa desfac o bere, pac, suna telefonul. E Facarul G.

Facarul G Ba, ce pula mea faci?

V. C. O frec, astept meciu' lu' Diaconu... Tu pe unde esti?

Facarul G Sunt la un sprit prin centru. Facem un club, ceva?

V. C. Facem, dar stai sa vorbesc si cu Facarii R, C si F. M-au batut la cap toata saptamana sa iesim.

Facarul G Bine, si eu sunt cu Facarul B. Mansarda lu' Jumbo, da?

V. C. Asa sa fie!

Precizare importanta, toti Facarii erau deja beti pula. Ajungem. Surprinzator, gasim o masa libera. Astia isi iau bere, eu, ca sa recuperez, bag doua absinturi, unul verde si unul roz. Suntem cuminti, discutam, ne clatim ochisorii cu cate o bunaciune, ascultam un Joy Division, un Bauhaus... Seara linistita. Nu pentru mult timp. E cam 3. De-acum intra in scena Facarul B. Rupt, se duce sa danseze cu niste ochelariste. Din greseala sau chiar intentionat, daca e sa ne gandim cat de idiot e, ii da un mare cot in gura unei pizde. De aici pana la scandal a fost doar un pas. Am urmarit desfasurarea evenimentelor. Pizdele s-au dus la prietenii lor ca sa se planga. Baietii nu au stat mult pe ganduri si se indreapta amenintator spre Facarul B ca sa-i ceara socoteala. Fiind cel mai treaz, am intervenit. Il iau deoparte pe cel mai "suparat" dintre ei.

V.C. Tati, n-a vrut, se mai intampla... E beat mort. Uite, imi cer eu scuze, n-am chef de scandal. Fac cinste cu o bere...

Suparatul Bai, bulangiilor, voi stiti cine sunt eu? Sunt Cobain, ba! Va fut in gura pe toti. Hai, carati-va de-aici. Acum! Si sa nu va mai prind pe aici!

Mai bine imi dadea una. Cum sa-mi spuna mie sa plec? Ce, i-a luat ma-sa club ca sa ma dea afara? Era clar ca scandalul nu putea fi evitat. Analizez situatia. Ma uit in jur sa vad cati sunt. Doar vreo patru. In mod normal ii dovedim fara probleme, dar ai mei de-abia se tin pe picioare. Sper sa ma pot baza pe ei. Pun in aplicare elementul surpriza.

V.C. Bine, plecam. Stai sa-i iau si pe ei...

N-a apucat sa mai dea nicio replica. Un pumn din fundul gradinii tintit fix in maxilar l-a facut KO mai ceva ca pe Balbi. Facarii sar in ajutor, nici adversarii nu se lasa. Suntem perechi, perechi, ca la "Dansez pentru tine". Pe mine m-a luat in primire un pletos. Surprins, am primit un voleu bine plasat la ficat. Ma doare de ma cac pe mine, dar asta ma ambitioneaza. Caut decisiva. Il prind cu un croseu de dreapta si-l trimit la podea. Apoi, pentru a fi sigur ca nu mai misca ii dau cateva spituri in gura. De control. Scaunele vajaie pe la urechi, cioburile sticlelor sparte lucesc ca fulgii de nea iarna, iar rosul sangelelui intregeste aceasta scena. Batalia e ca si castigata. Privesc in jur sa-mi vad coechipierii. Toti stau bine. Facarul B matura Mansarda lu' Jumbo cu alt pletos, Facarul F il controleaza la dantura pe Cobain, iar Facarul R joaca fotbal cu un tatuat. Numai Facarul G soarbe, foarte calm, o vodca. Gata, am invins, chiar mai lejer decat credeam. Cobain si compania se retrag cu greu, nu inainte de a ne arata clasicul "muie". Ne adunam si noi. Suntem mandri. Aceeasi parere este impartasita si de restul persoanelor din club. Nu stim de ce exact, dar ne place sa fim tratati ca niste eroi. De la o masa alaturata apar ca pe nesimtite cinci beri, dj-ul ne face dedicatie dupa dedicatie, iar ranile ne sunt oblojite de trei pustoiace cu cercei pe fata. Suuuuuuuuuuuuuuper!!! Ne-am carat cand era ziua afara.

PS Acum ma intreb unde naiba au fost bodyguarzii...

2 comentarii:

lorelei 20 spunea...

Ce pot sa spun? Ai un talent extraordiar la condeie, dar cam fictiv. Cum imi explici ca tovarasii tai erau pulbere si i-au facut K.O. acele animale??? Fictiune si asta nu imi place...Astept urmatorul, poate e mai realist!

Violatorul Carpatin spunea...

Mai, fata mosului, stiu ca e greu de crezut, dar Violatorul Carpatin are numai asemenea aventuri! Totul e real. Exact ca Violatorul Carpatin.