luni, 5 ianuarie 2009

Remember Gandul

Violatorul Carpatin este nostalgic. La aproape un an de la transferul fortat la ProSport, Violatorul aduce un omagiu plin de aevlavie si piosinie ziarului unde s-a plictisit, s-a jucat si a baut cel mai mult in cariera sa jurnalistica de 12 ani. Astfel, blogdeciudat publica un editorial de mare exceptie purtand semnatura inegalabilului Violator Carpatin, aparut anul trecut pe timpul asta in paginile Gandului.

Gica Hagi, agentul 007

Politicianul Gigi Becali a descoperit de ce a pierdut meciul europarlamentarelor. Latifundiarul este convins că „a fost lucrat” de un securist. Care securist? Cum, nu ştiţi? Naşul fetelor sale şi fostul antrenor al Stelei, Gică Hagi. „Serviciile secrete l-au pus pe Hagi să mă atace, că prea le zicea aşa bine şi el nu prea ştie să vorbească... Avea foaia în faţă şi citea textul de acolo în acea conferinţă de adio. Cine ştie ce legături o avea el de pe vremea când era fotbalist!”, tuna latifundiarul într-o emisiune televizată.

Totuşi, Gigi nu ne-a lămurit de care serviciu secret aparţine „Regele”. Din declaraţie reiese că a fost racolat pe timpul Securităţii. Dar acum cui dă raportul? Că o fi la SRI, că o fi la SIE, că o fi SPP-ist, la STS, la DGIA sau 0962, nimeni nu ştie... Hagi şi-a păstrat atât de bine dubla identitate încât putem doar să ne dăm cu presupusul. Totuşi, după o analiză atentă făcută de computere superperformante, cel puţin s-au descoperit acţiunile care îl deconspiră ca agent pe fostul căpitan al „tricolorilor”.

Gică „James Bond” Hagi împreună cu prietenii la cataramă Gabi „Mata Hari” Balint şi Miodrag „Pacepa” Belodedici au stat la baza multor îmbunătăţiri aduse traiului românului de rând încă de pe timpul lui Ceauşescu. Câteva exemple. 1987, Monte Carlo, Stadion Louis II, Supercupa Europei, Steaua – Dinamo Kiev. Gică „James Bond” Hagi „fură” de la mijlocaşul sovietic Alexandr Zavarov formula unui nemaivăzut nod la şireturi. Rezultatul? Din gheata cu noul nod porneşte o torpilă care se opreşte doar în poarta adversarilor. 1-0, Supercupa e în România, bucurie mare, şpriţuri la greu, oamenii uită de „fraţii Petreuş” ghearele de pui care se mai găseau prin alimentare. E bine.

Altă fază, de data asta după „Revoluţie”. 1994, Los Angeles, Rose Bowl, optimi de finală, România – Argentina. Cu câteva ore înaintea primului fluier, Gică 007 Hagi, ajutat de Ilie „Hiss” Dumitrescu, intră în posesia unor proiecte extraterestre secrete referitoare la traiectorii, culoare şi şuturi. Rezultatul? 3-2, sferturi, bucurie mare, şpriţuri la greu, oamenii uită de „bunicuţa”. Iată dovezi care-i dau dreptate lui Gigi Becali. Hagi e agent secret sută la sută. Păcat că, după ce s-a retras din fotbal, a luat multe secrete cu el.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Mare om esti, bai baiatule. Mare de tot...ce editorial! apuca-te ba de scris editoriale, ca romanu' a uitat cum mai arata. Caca-m-as monezi pe mormantul neamului! M-ai spart azi

Violatorul Carpatin spunea...

Si e cel mai prost dintre alea doua... Heart u Drejy!

Alex Florescu spunea...

Senzatie, facăre! mare om, vorba distinsului Drejan Narcis!

aquilla spunea...

foarte tare facare...sa ma cac in el de cioban. pai cum pula mea altfel.

Maria spunea...

Foarte tare articolul asta!